
رشته مدیریت بازرگانی به دنبال ارائه نگرشی جامعه به افراد در زمینه امور بازرگانی است. رشته مدیریت بازرگانی به دنبال آموزش و یادگیری چگونگی کنترل سود، سرمایه، هزینه، و استفاده بهینه از امکانات بهینه است و به شما وظایف اساسی سازمان های بازرگانی، مسائل مربوط به مدیریت شرکت های بازرگانی، جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط به این مسائل، ارزیابی و تصمیم گیری و اجرا، آموخته می شود. رشته مدیریت مالی رشته پرطرفدار است و همه شرکت های بازرگانی و تجاری برای برقراری ارتباط صحیح و تصمیم گیری ها به مدیران بازرگانی نیاز دارند.
هدف از تشکیل دوره آموزشی مدیریت بازرگانی، آموزش نیروی انسانی متخصص مورد نیاز سازمان ها و ادارات، موسسه ها، و شرکت های دولتی و خصوصی در زمینه بازرگانی است.
رشته مدیریت بازرگانی برای چه کسانی مناسب است؟
مهم ترین ویژگی لازم در رشته مدیریت بازرگانی داشتن علاقه مندی به مفاهیم و مباحث مدیریتی و تجاری است. کسانی می توانند در رشته مدیریت بازرگانی موفق باشند که بتوانند با دیگران ارتباط درست و خوبی برقرار کنند و روابط عمومی بالایی داشته باشند.
همچنین آن ها باید با اصول مذاکره آشنا باشند و بتوانند به نمایندگی از شرکت خود با طرفین دیگر مذاکره و از منافع سازمان دفاع کنند. مدیران بازرگانی باید توانایی برنامه ریزی و مدیریت در زمینه تخصیص منابع داشته باشند و در شرایط گوناگون بهترین تصمیم را بگیرند.
تسلط بر زبان انگلیسی برای دانشجویان مدیریت بازرگانی ضروری است؛ چراکه آن ها در دوره کاری خود ممکن است با بسیاری از شرکت های تجاری خارجی مذاکره کنند. همچنین متقاضیان این رشته باید قدرت و توان ادراک، تجزیه و تحلیل مسائل تجاری داشته باشند و با مهارت های هفتگانه ICDL آشنایی لازم را داشته باشند که برای این مدارک هم میتوانید ثبت سفارش کنید موسسه ایرانی سرت با کلاس های آموزشی خود به شما کمک میکند در کار خود بهترین باشید.
معرفی رشته مدیریت بازرگانی – بازار کار و درآمد رشته مدیریت بازرگانی
رشته مدیریت بازرگانی با توجه به رونق کسب و کار و تجارت در وضعیت فعلی کشور از جایگاه خوبی برخوردار است. با توجه به مهارت، تجربه و موفقیت مدیر بازرگانی و محل کار آن می تواند حقوق مختلفی را دریافت کند. معمولا در سازمان های دولتی حقوق دریافتی آن ها مطابق مصوب وزارت کار است اما در شرکت های خصوصی بر اساس توافق کارفرما و مدیر بازرگانی و بزرگی و کوچکی و سودآوری شرکت است.
هدف رشته مديريت بازرگاني
هدف آکادمی ایرانی سرت از آموزش این رشته عبارت است از:شناخت دقیق با وظیفه های اساسی سازمان های بازرگانی، افزایش مهارت و توانایی شما در آشنایی مباحث مبتنی به مدیریت، جمع آوری و تفکیک و تحلیل اطلاعات مربوط به هر یک از این مباحث، محاسبه راه حل های گوناگون در خصوص هر مسئله و تصمیم گیری و اجرای تصمیمات متخذه.
بعضی از مشاغل مربوط به رشته مدیریت:
مشاغل مرتبط با بازاریابی در سطوح گوناگون از بازاریاب تا مدیر بازاریابی
فعالیت در حوزه بازرگانی بین الملل (صادرات و واردات کالا)
فعالیت در بخش برند یا تحقیقات بازار شرکت ها
واحد فروش سازمان ها
فعالیت در حوزه بیمه، امور مالی و بانکداری، تجارت الکترونیک
درآمد تان را افزایش دهید، باید به فکر آموزش خودتان باشید. بهترین دوره آموزشی که می تواند در این زمینه به شما کمک کند، دوره مدیریت بازرگانی است. این دوره فوق العاده که در موسسه ایرانی سرت، برگزار می شود، به شما کمک می کند نقش های مدیریتی را بر عهده بگیرید و وارد حوزه های مدیریتی مختلف مانند مدیریت منابع انسانی، مدیریت مالی، مدیریت بازاریابی و مدیریت عملیاتی شوید.
اما چطور و چگونه این امکان برای شما فراهم است؟ دوره های آموزشی حضوری و غیرحضوری مدیریت بازرگانی که در ایرانی سرت برگزار می شود، با سرفصل های ویژه، هزینه ای مقرون به صرفه و بهره گیری از اساتید با تجربه و خوش نام، موقعیت عالی را برای شما فراهم کرده است. در ادامه با ما همراه باشید.
در دوره ی مدریت بازرگانی چه می آموزید:
1_بازرگانی خارجی
2_اسناد بازرگانی
3_انواع صادرات
4_مدیریت کالا مکاتبات بازرگانی
5_آشنایی با مفهوم بازرگان و بازرگانی
مدرک مدیریت بازرگانی و بررسی اعتبار آن
بعد از گذراندن هر دوره آموزشی دانش پذیران باید مدرکی دال بر گذراندن آن دوره ارائه کنند که نشان دهد، چه مهارت هایی کسب کرده اند و تا چه حد این مهارت ها، مورد تایید است. اولین چیزی که باعث افزایش اعتبار گواهینامه مدیریت بازرگانی می شود، موسسه ای است که این مدرک را صادر کرده است. خوشبختانه موسسه ایرانی سرت، نه تنها در سراسر کشور خوشنام و معتبر شناخته می شود، بلکه از آنجایی که تمامی گواهینامه هایش، مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هستند نیز همیشه باعث آسودگی خاطر دانش پذیران بوده است.
در نتیجه اگر شما هم به دنبال گواهینامه معتبر مدیریت بازرگانی هستید، می توانید با شرکت در این دوره، هم به چنین مدرکی دست پیدا کنید و هم تمامی مهارت های مورد نیاز این حرفه را از طریق برجسته ترین اساتید و به روز ترین منابع آموزشی فرا گیرید.
به همین دلیل شما در هر شرکت و سازمانی می توانید برای ارائه مشاوره به موقع به رهبران و مدیران در خصوص مسائل مالی، نظارت و کنترل روی منابع انسانی، کنترل و برنامه ریزی برای بازاریابی و فروش، تعیین میزان بودجه و جریان نقدینگی مشغول به کار شوید.
با شغل مدیریت بازرگانی این امکان برای شما نیز وجود دارد تا دست به کارآفرینی و راه اندازی استارتاپ های خلاقانه و پولساز بزنید و خیلی راحت با تکیه بر دانش خود که در کلاس آموزشی مدیریت بازرگانی فرا گرفته اید، وارد دنیای تجارت بین الملل شوید.
این دوره با کامل ترین پکیج آموزشی این فرصت را در اختیار دانش پذیران قرار میدهد که با گواهی معتبر سرتیفیکیت جهانی به راحتی وارد بازار کار شوند و چه ایران و چه در خارج از ایران به صورت حرفه ای مشغول به کار شوید.
سرفصل دوره مدیریت بازرگانی
- تعریف و تاریخچه مدیریت بازرگانی
- معنای بازاریابی جهانی
- موافقت نامه های تجاری چند جانبه
- شرکت شناسی
- رهبری فعالیت های بازاریابی جهان
- سازماندهی فعالیت های بازاریابی جهانی
- مراکز مدیریت منطقه ای
- محیط شناسی و رقیب شناسی در مدیریت بازرگانی
- مشتری شناسی
- بخش بندی بازار، انتخاب بازار هدف و جایگاه سازی
- واردات، صادرات و منبع یابی
- راهبردهای ورود به بازار
- تصمیم گیری درباره محصول
- تصمیم گیری درباره قیمت
- تصمیم گیری درباره کانال توزیع
- تصمیم گیری درباره ارتباطات بازاریابی
- ارتقای فروش: موضوعات و مشکالت
- شرکت شناسی
- محیط شناسی در بازرگانی
- رقیب شناسی در بازرگانی
- مشتری شناسی در بازرگانی
- بخش بندی بازار
- انتخاب بازار هدف و جایگاه سازی
- واردات
- صادرات
- منبع یابی
- راهبردهای ورود به بازار
- تصمیم گیری درباره محصول
- تصمیم گیری درباره قیمت
- تصمیم گیری درباره کانال توزیع
- تصمیم گیری درباره ارتباطات بازاریابی
- کسب مزیت رقابتی
- رهبری و ساماندهی در بازرگانی
- بازرگانی الکترونیکی
- محیط عمومی
- محیط بین المللی (اقتصادی، بازارهای منطقه ای، اجتماعی و فرهنگی، سیاسی و قانونی)
بازاریابی چیست ؟
به اعمالی که باعث انجام فعالیتی از سوی مشتری میشوند که برای کسبوکار سودمند است بازاریابی گفته میشود. بازاریابی همه استراتژیها و تاکتیکهایی را در بر میگیرد که شرکتهای مختلف با بهره برداری از آنها در جهت پیدا کردن جایگاهی برای محصولات و خدمات خود در بازار و ترغیب مخاطب هدف به خرید تلاش میکنند.
ترکیب بازاریابی و چهار «P» بازاریابی
یکی از شناختهشدهترین عبارات بازاریابی، مفهومی با نام «Marketing Mix» است که به عباراتی مانند «آمیزه بازاریابی» یا «آمیخته بازاریابی»، «ترکیب عناصر بازاریابی» و «ترکیب بازاریابی» ترجمه شده است. این مفهوم در دنیای بازاریابی بیشتر با عنوان «چهار P» معروف است؛ چرا که نام انگلیسی هر یک از چهار مؤلفه تشکیل دهنده ترکیب بازاریابی با حرف P آغاز میشود. ترکیب بازاریابی از گذشته آمیزهای بوده است از محصول (Product)، قیمت (Price)، ترویج (Promotion) و مکان عرضه و توزیع (Place). اساساً بازاریابی حول محور این چهار مؤلفه انجام میشود. در واقع، تاکتیکها و کانالهای بازاریابی همواره در حال تغییر و تحول هستند، اما این مؤلفهها اصولی هستند که هرگز تغییر نمیکنند و تمامی اقدامات بازاریابی با محوریت آنها انجام میشود.
البته مدلهای دیگری (از جمله مدل هفت P) هم وجود دارد، اما همین چهار مورد برای درک نحوه کارکرد بازاریابی کفایت خواهد کرد.
محصول
این همان چیزی است که کسبوکار به دنبال فروش آن است. محصول میتواند یک کالای فیزیکی باشد، یا یک سرویس (مانند مشاوره، حق اشتراک یا هر چیز مشابه دیگر). برای بازاریابی هر محصول، موارد زیر باید دقیقاً مشخص شود:
– چند نوع مختلف از محصول باید به فروش برسد؟ به عنوان مثال، یک شرکت خودروساز باید برای گروههای مختلف خودروهایی که میخواهد تولید کند برنامه ریزی داشته باشد.
– هر محصول باید چطور بسته بندی یا ارائه شود؟ مثلاً فروشنده کفپوش خودرو باید برای نحوه ارائه تولیدات خود تصمیم بگیرد که آیا باید در جعبه، کیف یا چیز دیگری به مشتری تحویل شوند.
– چه خدماتی برای هر محصول ارائه خواهد شد؟ مواردی مانند ضمانت محصول، روند مرجوع کردن آن و موارد مشابه باید مشخص شود.
علاوه بر اینها، بازاریابی میتواند به طراحی محصول و ویژگیهایی که باید داشته باشد نیز ورود کند. در واقع، بهترین عملکرد در بازاریابی در هنگامی رقم میخورد که گروههای بازاریابی با گروههای تولید همکاری میکنند.
قیمت
طبیعتاً چیزی که در اینجا موضوعیت دارد، هزینه خرید یا استفاده از محصول است. در عین حال، قیمت و مسائل مرتبط با آن برخلاف ظاهرشان موضوعات نسبتاً پیچیدهای هستند. از جمله موارد قابل ملاحظه در مبحث قیمت محصول عبارتاند از:
– چه قیمتی میتواند برای محصول مورد نظر منطقی باشد؟ تعیین قیمتهای عادلانه و منطقی با توجه به هزینههای تولید و هزینهای که مردم حاضر به پرداخت آن هستند نیازمند آنالیز بازار و تحقیق رقابتی دقیق خواهد بود.
– زمانبندی و سبک و سیاق اجرایی تخفیفات باید به چه ترتیبی باشد؟ در چه بازههای زمانی از سال یا بر اساس چه سیاستهای تشویقی، مشتری مشمول دریافت تخفیف میشود؟ آیا تخفیف به صورت درصدی یا یک رقم ثابت اعمال خواهد شد؟
– آیا ارائه گزینههای متنوع برای پرداخت هزینه منطقی است؟ به عنوان مثال، شرکت فروشنده خودرو میتواند به جای دریافت کل مبلغ در همان ابتدا، گزینههایی مانند لیزینگ یا پرداخت قسطی را در اختیار مشتری قرار بدهد.
ترویج
اگر یک محصول عرضه شود، اما کسی از وجود آن خبر نداشته باشد؛ از ویژگیها و مزایای آن اطلاع نداشته باشد یا به آن علاقهای نداشته باشد و در نتیجه به فروش نرسد، وجود یا عدم وجودش چه توفیری خواهد داشت؟ بنابراین، پس از عرضه هر محصول (یا حتی قبل از آن)، آن محصول باید ترویج و تبلیغ شود تا مردم از وجود و منافع آن اطلاع پیدا کنند. در این راستا، مواردی مانند مؤلفههای زیر باید مد نظر قرار داده شود:
– از کدام کانالها برای ترویج و تبلیغ محصول استفاده خواهد شد؟ این کانالها میتوانند آنلاین (مثلاً شبکههای اجتماعی) یا آفلاین (مثل بیلبورد) باشند. ترویج و تبلیغ مورد نظر در کدام مکانها انجام میشود؟ در فضای مجازی یا حقیقی؟ در فروشگاهها؟ در مراسمها و رویدادهای مختلف؟
– از چه پیام و متنی باید استفاده کرد؟ چه متن و لحنی به بهترین شکل ممکن میتواند ماهیت و منافع محصول مورد نظر را برای مخاطب آشکار کرده و وی را به خرید ترغیب کند؟
مکان
مکان با «توزیع» محصول در ارتباط است. هدف در اینجا در دسترس قرار دادن محصول در مکان و زمانی است که مشتری خواهان آن است. بهعبارتدیگر، محصول مناسب باید در مکان و زمان مناسب در دسترس مشتری قرار داشته باشد تا بتواند آن را پیدا و خریداری کند. در این راستا باید به سؤالات زیر پاسخ بدهید:
– محصول از چه طریق و از کجا توزیع خواهد شد؟ مثلاً از طریق اینترنت یا به صورت آفلاین؟
– محصول مورد نظر دقیقاً در کدام مناطق و نواحی توزیع میشود؟ به عنوان مثال، اگر فروشنده لباسهای پشمی هستید، مناطقی مثل نواحی جنوبی کشور نمیتواند مکان مناسبی برای توزیع محصول شما باشد.
بازاریابی B2B و بازاریابی B2C
منظور از بازاریابی B2B (بنگاه به بنگاه، تجارت با تجارت، بیزنس با بیزنس، شرکت با شرکت یا صنعتی) بازاریابی محصولات شرکت برای فروش به شرکتهای دیگر است. از طرف دیگر، هدف بازاریابی B2C (تجارت با مصرف کننده یا بازاریابی مصرفی) مصرف کننده معمولی است. اگرچه این دو نوع بازاریابی از جهات بسیاری با هم شباهت دارند، اما حداقل از چهار جهت متفاوت هستند:
- تصمیم گیرنده: در بازاریابی B2C هر یک از افراد خانواده میتواند یک مشتری باشد و برای خودش تصمیم بگیرد؛ اما در بازاریابی B2B باید سلسله مراتب در نظر گرفته شود.
- فرآیند، انگیزه و زمان لازم برای تصمیمگیری: تصمیمگیری در بازاریابی B2C میتواند احساسی یا بر مبنای یک تصمیم یا هوس آنی باشد؛ اما در مورد B2B تصمیمات بر طبق یک روال مشخص و با برنامه ریزی دقیق گرفته میشود.
انواع بازاریابی آنلاین
امروزه رشد روزافزون اینترنت و توسعه بازاریابی آنلاین بسیاری از روشهای سنتی بازاریابی را منسوخ یا بهروز کرده و ارتقا داده است.