همه چیز در مورد معماری به همراه مفاهیم کلیدی
سه نوع الهامپذیری از طبیعت در معماری:
تقلید و الگوپذیری و الهام جویی از طبیعت در معماری به سه شیوه تقسیم میشود. هریک از این شیوهها از شیوهٔ قبل خود کاملتر و آگاهانهتر است و شیوهٔ سوم، شیوه مطلوب و غایی است.
- الهام از اشکال طبیعت
- الهامگیری معنایی از طبیعت
- الهام از قواعد طبیعت
۱. الهام از اشکال طبیعت
در این روش تنها به تقلید از شکل پرداخته شده و به مبانی و اصول سازهای آن توجه نمیشود. به عنوان نمونه لایههای زمین منطبق با نیروهایی که به آن وارد میشوند ، شکل میگیرند ؛ در حالی که معماران با نادیده گرفتن این نیروها صرفاً وضعیت موجود را برداشت میکنند. تبدیل ساختمانی ظاهراً طبیعی به واقعیت ، عملی پُرهزینه و در واقع غیرطبیعی است ، زیرا طبیعت از قانون حداقل استفاده از انرژی بهره میجوید ، در صورتی که برای ساختن و زنده نگاه داشتن ساختمانی شبه طبیعی با اشکال نامنظم باید انرژی بسیار زیادی صرف شود.
۲. الهامگیری معنایی از طبیعت
استعاره و معنی میتواند ما را از دام سطحی نگری در امان نگه دارد. کارهای معمارانی که به طبیعت از دید جامع استعاری نگریستهاند و ساختمانهای خود را بر مبنای آن بنا کردهاند بهترین الگوی این راهبرد خلاقیت هستند.
برخی تعریفهای معماری
معماری بر سه قسم است ، یکی ساخت بناها و دیگری ساخت ساعتها و سوم ساخت ماشینآلات بناها خود بر دو نوعند: بناهایی که برای استفاده همگان و استحکام بخشیدن به شهرها در مکانهای عمومی ساخته میشوند و بناهایی برای استفادهٔ شخصی افراد. (…) هر سه اینها باید با توجه به دوامٰ راحتی استفاده و زیبایی ساخته شوند.
معماری ایران – معماری سنتی ایران
قدمت معماری سنتی ایران به حدود هزاره هفتم پیش از میلاد بازمی گردد و طی گذشت سالهای متمادی دست خوش تغییرات بسیار زیادی شده تا اینکه به شکل کنونی رشد پیدا کرده است ، معماری سنتی ایران تجلی نمادین جهانی ابدی و ازلی است ؛ در معماری سنتی برخی ویژگی ها توسط معماران و سازندگان بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد .
- توجه به ظرایف و ویژگیهای هنر معماری ایرانی در ساخت بناها و نمای بناهای ایرانی همچون خانه ها، حمام ها ، مساجد و امام زاده ها و حرم ها
- برون گرایی ، معماری عطف به درون در عین بیرونی بودن
- توجه کامل به قرینگی ستون ها ، اتاقها و نمای کلی در ساختمان و برجسته کاریهای زیبا در نمای آنها
- بهره گیری از نقوش اصیل ایرانی در آرایش معماریها
- معماری بومی و سنتی ایرانی برای سازگاری یافتن با شرایط اقلیمی متفاوت است و نوآوری و خلاقیت های فراوانی را نیز به کار می گیرد. قناتها ، بادگیرها ، یخچالها و مخازن های زیرزمینی آب نمونه هایی از معماری پایدار سنتی ایرانی است.
- انسان شناسی
- مینیمالیسم
- معماری با نور ، نور طبیعی به عنوان عامل کلیدی در درک بصری در جهان معماری سنتی ایرانی مورد استفاده قرار گرفته است ، مفاهیمی همچون سلسله مراتب ، مرکزیت ، تعادل و وحدت از جنبههای کاربردی معماری با نور است و نور استعارهای از آسمان ، خورشید ، بهشت و حقیقت در این سبک است.
برخی از شگفتانگیزترین های معماری ایران
معماری در ایران سبکهای متنوعی را تجربه کرده است ، سبک هایی همچون پارسی ، پیش پارسی ، مادی ، پارتی و معماریهای خاص دورههای هخامنشیان
برخی از ویژگی های معماری سنتی ایران
ویژگی های معماری سنتی ایرانی ، که آن را از سایر هنرهای دیگر متمایز می کند این است که به شیوه اصولی ساخته می شود و درساخت آن از محاسبات دقیق و کاربردی قبل از ساخت و به هنگام طراحی ، اهمیت ویژه در رعایت اصولی فنی و حرفه ای درکار ، ساخت ایوان ها و ستون های مقاوم ، عطف به درون و رواق هایی بسیار زیبا استفاده شده است
اصول معماری ایرانی
در هر دوره از دوره های معماری ، اصول معماری ایرانی با سبک و شکل و ظاهر متفاوت بکار رفته است، معماری ایرانی از نظر تنوع پهنه وسیعی را در بر می گیرد و در واقع یک هنر مقدس به شما میرود و دارای چند اصل است که هر کدام از این اصول معماری ایرانی ریشه در باورهای مردم دارد.